Revitaprost : Donald Trump elnök ezt javasolta csütörtökön.

Revitaprost : Donald Trump elnök ezt javasolta csütörtökön.

Ez azt jelenti, hogy valaki börtönbüntetést kaphat a karantén megszegéséért? Bizonyos esetekben igen.

"A közegészségügyi célú elkülönítés lehet önkéntes, vagy szövetségi, állami vagy helyi közegészségügyi rendelet kényszerítheti rá" – írja a Szövetségi Betegségmegelőzési és Betegségmegelőzési Központ honlapján.

A COVID-19-et okozó vírusnak való kitettség magas kockázatával rendelkező személyek – például a kínai Hubei tartományba utaztak, vagy tüneteket mutató személlyel élnek az ajánlott óvintézkedések megtétele nélkül – karanténba vagy elkülönítésbe kerülhetnek közegészségügyi utasítások értelmében – írja a CDC. .

Izoláció akkor következik be, amikor egy személyről ismert vagy feltételezhető, hogy fertőzött egy betegséggel, és potenciálisan fertőző. Ez az ismert beteg emberek elválasztásának folyamata azoktól, akikről revitaprost official ismert, hogy nem betegek. Egy elszigetelt személynek általában azt mondják, hogy otthonában tartózkodjon a többi embertől elkülönített szobában, és használjon külön fürdőszobát.

A karantén akkor következik be, amikor egy személy ki volt téve egy betegségnek, de nem tüneti. Korlátozza a mozgásukat, hátha revitaprost megbetegednek.

A Missouri-i esethez hasonlóan a koronavírus-járvány közepette számos karantén vagy elszigeteltség esetét javasolták erőszak vagy törvény nélkül. A karantén megszegése nem jelent börtönbüntetést vagy pénzbírságot.

Koronavírus-frissítések: A halálos áldozatok száma meghaladja a 4000-et a világon, a bezárás megbénítja Olaszországot, az amerikai piacok hatalmas növekedéssel nyílnak meg

A koronavírus terjed az Egyesült Államokban: Itt van minden, amit tudni kell, a tünetektől a védekezésig

A férfit és családját képviselő ügyvéd azonban azt mondta, hogy az egészségügyi tisztviselők nem szóltak az egész családnak, hogy zárják magukat karanténba, csak a lányát. Neil Bruntrager ügyvéd a St. Louis Post-Dispatch-nek elmondta revitaprost site, hogy a család csak vasárnap kapott utasítást a teendőkről.

Kinek van joga karanténra vagy elkülönítésre?

A CDC szerint az Egyesült Államok alkotmányának kereskedelmi záradéka elkülönítési és karantén-felhatalmazást biztosít a szövetségi kormány számára.

Az Egészségügyi és Humánszolgáltatási Minisztérium minisztere lépéseket tehet a fertőző betegségek külföldi országokból az Egyesült Államokba és államok közötti terjedésének megakadályozására.

Például a Princess Cruises Diamond Princess nevű hajójának amerikai utasait evakuálták, és az Egyesült Államok katonai bázisaira vitték őket 14 napos karanténra.

A CDC szerint az államok határain belül az állami és helyi egészségügyi tisztviselők karantén- és elkülönítési jogkörrel rendelkeznek.

Koronavírus és munka: A fizetett betegszabadsággal nem rendelkező munkavállalók nehéz választás előtt állnak a koronavírus-félelem közepette: egészség vagy fizetés?

"Ezek a törvények államonként változhatnak, és lehetnek specifikusak vagy tágak. Egyes államokban a helyi egészségügyi hatóságok hajtják végre az állami törvényeket. A legtöbb államban a karantén elrendelésének megszegése büntetőjogi vétség" – írta a CDC.

New Yorkban a koronavírus-járvány miatt kötelező vagy elővigyázatossági karantént vagy elkülönítést vezethetnek be. A Staten Island Advance szerint kötelező karantén vagy elszigeteltség esetén az egészségügyi tisztviselőknek naponta legalább egyszer meg kell látogatniuk revitaprost site az otthont, és naponta egyszer elektronikusan kell kapcsolatba lépniük. Az elővigyázatossági karantén csak elektronikus kommunikációt igényel.

"Amikor azt mondjuk, hogy elővigyázatossági karanténban van, az súlyos helyzet. Feltételezzük, hogy jóhiszeműen cselekszik, és betartja az önkéntes karantén szabályait" – mondta Andrew Cuomo New York-i kormányzó. újság.

A Journal of Public Health Management and Practice című folyóiratban 2018-ban megjelent cikk szerint a legtöbb állam lehetővé teszi, hogy egy személy meghallgatást tartson a kötelező karanténnal kapcsolatban, bár csak kevesen engedik meg, hogy a személy megválassza orvosi szolgáltatóját.

Mi történik, ha megszegi a karantént vagy az elszigeteltséget?

A CDC szerint pénzbüntetés és börtönbüntetés is lehetséges a szövetségi karantén megszegéséért; szövetségi karantént azonban ritkán alkalmaznak.

Állami és helyi szinten a törvények eltérőek. A Journal of Public Health Management and Practice szerint az államok több mint fele rendelkezik „rendőrségi hatáskörrel” a közegészségügyi intézkedések végrehajtására.

„Add Isten kezébe”: A koronavírus terjedésével revitaprost official website változások következnek be a katolikusok számára a szentmiséken

A michigani közegészségügyi törvénykönyv megsértése azt jelenti, hogy egy személy akár 200 dollárig terjedő pénzbírsággal és hat hónap börtönbüntetéssel vagy mindkettővel sújtható – mondta Lynn Sutfin, a Michigan Egészségügyi és Humánszolgáltatási Minisztérium szóvivője.

"A kódex megsértéséért kiszabható büntetés, a helyi egészségügyi tiszt utasítása vagy az osztály végzése szabálysértésnek minősül" – mondta.

Közreműködik: Kristen Jordan Shamus, Detroit Free Press

Kövesse az USA TODAY Ryan Millert a Twitteren @RyanW_Miller

Mivel az Egyesült Államok nagy része a társadalmi távolságtartást gyakorolja a koronavírus-járvány közepette, az emberek azon töprengenek, hogy mikor áll vissza az életük a normális kerékvágásba.

Egy normális társadalmi konvenció talán revitaprost official nem jön vissza: a kézfogás. Ha tény, néhányan úgy gondolják, hogy nem kellene.

Donald Trump elnök ezt javasolta csütörtökön. Ragaszkodott az ország „újranyitásának” húsvéti dátumához, de azt mondta, hogy az ország nem áll le a Fehér Ház által a koronavírus terjedésének megállítására kiadott iránymutatásokkal.

„És őszintén szólva az irányelvek nagy része, mint a kézfogás – talán az emberek már nem fognak kezet fogni” – mondta Trump. „Tudod, Tony említette nekem, Tony Faucinak a minap, hogy… nem hiszem, hogy túlságosan felzaklatná a gondolat, hogy ne fogjon kezet.

Hello, könyökütés? Üdvözlet, hogy kerülje el a koronavírus-járvány idején

"Azt mondta, hogy az influenza lecsökken, a normál influenza eléggé csökkenne, ha nem tesszük meg, ha nem fogunk kezet."

Trump nincs egyedül. A fertőző betegségekkel foglalkozó orvosok országszerte megvitatták a tipikus társasági üdvözlet megszüntetését – mondta Dr. Paul Pottinger revitaprost official , a Washingtoni Egyetem Orvostudományi Karának fertőző betegségekkel foglalkozó professzora. A kézfogás befejezésének gondolatai nem a koronavírus-járvány idején kezdődtek – mondta.

„Fertőzős orvosként azt hiszem, szinte minden kollégám nevében beszélek – ha nem mindegyikük –, amikor azt mondjuk: „Igen, örökké aggódtunk a kézfogás miatt” – mondta Pottinger. „Ez egyértelműen nagyszerű módja annak, hogy az emberek emberről emberre terjeszthessék a baktériumokat, beleértve a veszélyes baktériumokat is. Ez mindig is igaz volt.”

Pottinger elmondta, hogy a legtöbb légúti fertőzés revitaprost official és sok gyomor-bélrendszeri fertőzés kézfogással is terjedhet.

"Az egyértelműség kedvéért, nem katasztrófa, ha kezet fogsz valakivel, de mielőtt eszel, megérinted az arcodat vagy felhúzod az orrodat, nagyon fontos, hogy moss kezet" – mondta. "Amikor kezet fogunk, mikroszkopikus mennyiségű baktérium és vírus terjedhet egyik kézből a másikba, és ezért ez a baktériumok terjedésének potenciális gyökere."

„Gyakran és nagyon gyakran terjesztjük a betegségeket a kezünkön keresztül” – mondta Sklansky. Hozzátette, hogy a társadalom nyomást gyakorol a kézfogásra, mivel ez annyira beépült az amerikai társadalomba.

„Most, a társadalmi távolságtartás mellett… nagyon kevesen ráznak kezet” – mondta. „A tény az, hogy a COVID-19 válság elmúltával továbbra is egy olyan világban fogunk élni, amely tele van vírusokkal és baktériumokkal, amelyek közül sok kézfogással is továbbítható. Remélem, hogy az emberek vonakodása a mostani kézfogástól a jelenlegi válságon túl is fennmarad.”

Hagyja abba a kézfogást, ölelést vagy csókot: Jazz kezet most a koronavírus elleni küzdelem érdekében

Sklansky és Pottinger egyetértettek abban, hogy itt az ideje, hogy elkezdjenek alternatív módokat keresni revitaprost official az emberek üdvözlésére. Pottinger előnyben részesíti a „levegőütközést”, vagy az ökölütést, amely csak az ujjpercek érintése előtt áll meg. Sklansky Namaste íjjal ment, és hangsúlyozta a mosoly és a jó szemkontaktus fontosságát.

Sklanky azt mondta, hogy ha kezet kell fognia, azt vonakodva teszi. Ezután azonnal kezet mos.

„Nem fog egyik napról a másikra megváltozni” – mondta. "Az ehhez hasonló kulturális dolgok nem változnak egyik napról a másikra revitaprost. A dohányzás – az emberek évek óta felismerték, milyen rossz a dohányzás –, de sok időbe telt, amíg az emberek abbahagyják a dohányzást. Dohánymentes zónákat kellett kialakítanunk, hogy segítsünk a szokásokon változtatni.

"Úgy gondolom, hogy a kézfogásmentes zónák szintén megkönnyítenék a helyzetet a COVID-19 járvány elmúltával. Ez megkönnyítheti az emberek számára, hogy továbbra is elkerüljék a kézfogást."

Közegészségügyi tisztviselők szerint, mivel az új koronavírus terjed és egyre több embert betegít meg az Egyesült Államokban, a már meglévő egészségügyi problémákkal küzdők különösen veszélyeztetettek.

Tom Hanks színész, aki felfedte, hogy 2013-ban revitaprost-official.top 2-es típusú cukorbetegségben szenved, szerdán megerősítette, hogy feleségével együtt pozitív lett a COVID-19-et okozó koronavírusra.

A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ szerint a cukorbetegek azok közé tartoznak, akiknél fokozott a COVID-19 okozta szövődmények kockázata.

Ennek az az oka, hogy a vércukorszint ingadozása és a cukorbetegség lehetséges szövődményei megnehezíthetik a vírusfertőzések kezelését – állítja a Nemzetközi Diabétesz Szövetség .

A legfrissebb hírek a koronavírusról: az EU feloldja az utazási tilalmat; az amerikai részvények harca; Az NBA felfüggeszti a szezont; Az USA halálos áldozatainak száma 38

Miért van nagyobb a COVID-19 kockázata a cukorbetegeknél?

Bár az orvosok még mindig tanulják, hogy pontosan mi tesz valakit nagyobb kockázatnak a COVID-19-vel járó súlyos betegség kialakulásában, a korai információk azt jelzik, hogy az idősebb betegek és a krónikus betegségekben szenvedők nagyobb kockázatnak vannak kitéve.

A február 11-i revitaprost official állapot szerint Kínában több mint 44 000 megerősített esetből származó korai adatok szerint a cukorbetegek halálozási aránya 7%, szemben a 0,9%-kal azoknál, akiknél nincs alapbetegség – írja a CDC .

A Nemzetközi Diabétesz Szövetség szerint a felmerülő szövődményeknek két oka lehet.

"A cukorbetegség általában befolyásolja a gyógyulást" – mondta Dr. Susan revitaprost site Spratt, a Duke Egyetem endokrinológusa. Spratt szerint a cukorbetegeknél nagyobb a kockázata annak, hogy több időbe telik a gyógyulás, és másodlagos fertőzést kapnak.

A CDC szerint a cukorbetegek nem képesek elegendő mennyiségű inzulint termelni, vagy nem tudják olyan hatékonyan felhasználni a szervezetükben. Az inzulin segít az embereknek a véráramban lévő cukrot energiaforrásként felhasználni. Ahogy az elfogyasztott étel cukorrá, vagyis glükózzá bomlik, felszabadul a vérünkbe, és hasnyálmirigyünk inzulint bocsát ki, hogy megkönnyítse a folyamatot.

"Ha nincs elég inzulin, vagy a sejtek nem reagálnak az inzulinra, túl sok vércukor marad a véráramban. Idővel ez súlyos egészségügyi problémákat, például szívbetegséget, látásvesztést és vesebetegséget okozhat" – mondja a CDC.

Ha a beteg cukorbetegsége nem kontrollálható, vagyis a vércukorszint nincs az ajánlott tartományban, ez különösen hozzájárulhat szív- vagy veseproblémákhoz – mondta Dr. Maria Peña, a New York-i Mount Sinai Doctors Forest Hills endokrin szolgálatának igazgatója.

A szív- vagy veseproblémák és a cukorbetegség ronthatja a COVID-19-ben szenvedő betegek prognózisát – mondta.

Peña szerint a cukorbetegek másik lehetséges problémája a COVID-19 járvány idején a gyulladás.

A megnövekedett vércukorszint növelheti a gyulladást, csakúgy, mint a vírusfertőzések, mondta Peña revitaprost. Mindkettő fokozza a gyulladást, ez növelheti a súlyosabb szövődmények valószínűségét – tette hozzá.

A CDC szerint a cukorbetegek, még a jól kezelt állapotúak is nagyobb kockázatnak vannak kitéve az influenza szövődményeinek.

Az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél, akiknél az immunrendszer megtámadja a hasnyálmirigy inzulint termelő sejtjeit, fokozott a diabéteszes ketoacidózis kockázata. "Ez még bonyolultabbá teheti a folyadék- és elektrolitkezelést a szepszis kezelésében" – mondta Spratt revitaprost official website.

A The Lancet orvosi folyóiratban szerdán megjelent kutatás szerint a szepszis és a szeptikus sokk az egyes COVID-19-esetek súlyos szövődményei közé tartoznak.

Mit kell tenniük a cukorbetegeknek a felkészüléshez?

A CDC azt javasolja, hogy a már meglévő betegségben szenvedők tegyenek mindennapos óvintézkedéseket a COVID-19 elleni védekezés érdekében. Ide tartozik többek között a beteg emberekkel való érintkezés elkerülése, a rendszeres kézmosás és az arcuk megérintése.

A cukorbetegségben szenvedőknek feltétlenül fel kell venniük a kapcsolatot orvosukkal, ha további gyógyszerre vagy kellékekre, például tesztcsíkokra vagy inzulinra van szükségük.

Az American Diabetes Association azt javasolja, hogy gyűjtsön egyszerű szénhidrátokat, például szódát, mézet, lekvárt, Jell-O-t, kemény cukorkákat vagy popsikát.

Contents