Arizona se je v ponedeljek uvrstila na sedmo mesto med ZDA

Arizona se je v ponedeljek uvrstila na sedmo mesto med ZDA

Zavezala se je, da bo spremenila zakonodajo, ki dodeljuje sredstva ministrstvu, tako da bo "prepovedala uporabo davčnih dolarjev za takšna izplačila, če so namenjeni utišanju uradnikov, ki odhajajo." Poziva druge zakonodajalce, da vnesejo podobne popravke v proračunske predloge tudi za druge resorje.

Več: ‘Vmaskulirani’ senat GOP zavrača več Whitmerjevih imenovancev, medtem ko politični spori divjajo

Več: Republikanska stranka v senatu blokira Whitmerjeva imenovanja v očitno maščevanje za vete, dejanja COVID-19

Ponovna preiskava Gordonovega odhoda se zgodi istočasno, ko se Hertel sooča z večjim nasprotovanjem v državnem senatu.

Trije republikanski zakonodajalci so nasprotovali imenovanju Hertela: senatorka Lana Theis, R-Brighton, senatorka Ruth Johnson, R-Holly, in senatorka Kim LaSata, R-Bainbridge Township.

V izjavi je Theis dejal, da bi morali zakonodajalci razmisliti o zavrnitvi imenovanja Hertelove, razen če se "popolnoma zaveže, da bo takoj ponovno odprla državo". Velika večina podjetij, šol in drugih prizorišč je odprtih, nekatere zmogljivosti in varnostne omejitve pa ostajajo v veljavi.

Johnsonova je bila bolj neposredna v pozivu kolegom, naj zavrnejo Hertel.

»Bil sem poln upanja in odprtega duha glede tega imenovanja; dobivali smo znake, da je to nekdo, ki bo bolj pregleden z zakonodajo in javnostjo,« je dejal Johnson v sporočilu za javnost.

"Toda po pregledu zaslišanja prejšnji teden ne verjamem, da je tako."

Hertelova, ki je imela visoko vlogo na oddelku, preden je bila januarja imenovana za direktorico, se je prejšnji teden sestala s senatnim odborom za svetovanje in soglasje. Zakonodajalcem je povedala, da ima popolno avtonomijo pri zdravstvenih naročilih, vendar se je Johnson obregnil ob Hertelovo nezmožnost takojšnjega natančnega odgovora na vprašanje o največji napaki ministrstva med pandemijo.

"Hertelovi izmuzljivi in ​​neobvezujoči odgovori na zelo specifična vprašanja so mi dokazali, da DHHS v najboljšem primeru ostaja organizacija, ki deluje v celoti v odmevni komori ljudi, ki se strinjajo," je dejal LaSata v izjavi.

Isti odbor naj bi se s Hertelom znova pogovarjal v četrtek.

Kontaktirajte Dava Boucherja: dboucher@freepress.com ali 313-938-4591. Sledite mu na Twitterju @Dave_Boucher1.

"Od začetka pandemije se je v drugih zveznih državah zgodilo veliko sprememb v vodstvu. Ni presenetljivo, da bi se zgodile v Michiganu."

Gordon je tvitnil, da je odstopil 22. januarja. Kasneje istega dne. Guvernerka Gretchen Whitmer je izdala izjavo, v kateri je napovedala njegovo zamenjavo. Ta izjava ni povedala, zakaj je Gordon odšel, ali se mu zahvalila za njegovo službo.

Odhod je takoj sprožil vprašanja, vendar se Gordon ni odzval na prošnje za komentar, guverner pa se jim je večinoma izognil. V torek se je soočila tudi s plazom vprašanj, potem ko so Free Press in drugi v ponedeljek poročali, da je Gordon prek ločitvene pogodbe prejel več kot 155.000 dolarjev.

Več: Whitmer se ‘najezi’, ko ločitveno pogodbo nekdanjega zdravstvenega direktorja imenuje ‘zamolčani denar’

"To je bil naporen čas za milijone družin, vključno z mojo. Konec lanskega leta sta oba moja starša zbolela za covidom," je zapisal Gordon.

"Moj oče, Alan Gordon, je umrl v soboto. Bil je javni uslužbenec, ki je delal v imenu posameznikov, ki so zapustili zapor ali le našli dom. Naučil me je, da je tisto, kar je v življenju najpomembnejše, naše služenje drugim … hvaležen, da sem služil."

Republikanski zakonodajalci pozivajo guvernerja in državno ministrstvo za zdravje k večji preglednosti glede Gordonovega odhoda. Več zakonodajalcev je dejalo, da je bilo z Gordonom težko sodelovati, mnogi pa so nasprotovali pooblastilom za pandemijo, ki jih je uporabljal za izdajanje omejitev poslovanja in zbiranja.

Večkrat je zagovarjal te omejitve, ko je bil direktor, in to je storil tudi v svoji izjavi v torek.

"Skrbno oblikovana odredba (zdravstvenega ministrstva) o epidemiji iz novembra 2020 je postala nacionalni model in je preprečila na tisoče smrti," je izjavil Gordon.

Whitmer je za vršilko dolžnosti direktorja imenoval dolgoletno uslužbenko zdravstvenega ministrstva Elizabeth Hertel. Vendar je več republikanskih senatorjev nasprotovalo njenemu imenovanju, zaradi česar je njena potrditev ogrožena.

Kontaktirajte Dava Boucherja na dboucher@freepress.com ali 313-938-4591. Sledite mu https://slovenia.gluconol-website.com/ na Twitterju @Dave_Boucher1.

CDC je priporočil, da se necepljeni ljudje cepijo in nosijo obrazne maske, dokler tega ne storijo.

Dr. Cara Christ, direktorica oddelka za zdravstvene storitve Arizone, je dejala, da državni oddelek za zdravje načrtuje posodobitev svojih smernic, da bodo skladne z novimi priporočili CDC. Preden je CDC izdal te nove smernice, ADHS ni priporočal obraznih mask za cepljene posameznike, kar je odražalo starejše smernice CDC.

Glede na podatke, ki jih je zbralo ministrstvo za zdravstvene storitve Arizone, je v torek 51,7 % prebivalcev Arizone prejelo vsaj en odmerek cepiva.

V Arizoni se je število primerov in hospitalizacij s COVID-19 močno povečalo predvsem zaradi hitrega širjenja različice delta, ki naj bi bila bolj nalezljiva. Različica delta je državo prisilila v menjavo prestav, je dejal Christ, podobno kot množično Združene države.

"Če ste v eni od teh drugih 13 okrožij (ki nimajo nizkega prenosa), vam priporočamo, da nosite masko, ko ste v zaprtih prostorih z ljudmi, s katerimi ne živite, tudi če ste popolnoma cepljeni," Kristus je rekel.

»Če greste na javna mesta, vam priporočamo, da nosite masko, tudi če ste popolnoma cepljeni in tudi če boste v zaprtih prostorih s posamezniki, s katerimi ne živite, nosite masko, ker večina našega stanja je v visoki ali znatni transmisiji,« je dejal Christ.

CDC je učiteljem, osebju, študentom in obiskovalcem v šolah tudi priporočil, da nosijo obrazne maske, ne glede na status cepljenja in prenos virusa v skupnosti.

S temi dodatnimi previdnostnimi ukrepi uradniki CDC še vedno priporočajo, da se šole vrnejo k osebnemu učenju prihodnjo jesen. Te smernice odmevajo besede ministra za izobraževanje Miguela Cardone, ki je prejšnji teden za The Republic povedal, da Bela hiša želi, da bodo »učenci vsak dan v šoli« to prihodnjo jesen.

Guverner Doug Ducey je 15. junija podpisal zakon, ki javnim šolam in univerzam prepoveduje uveljavljanje pooblastil za maske in testiranje na COVID-19 za necepljene študente. Toda Christ je dejal, da se bodo priporočila ADHS razlikovala od Duceyjevega izvršnega ukaza.

"Naši zakonodajalci so sprejeli zakon, ki šolam prepoveduje obvezno uporabo mask," je dejal Christ. "Toda naše priporočilo in smernice javnega zdravja so bile, da morajo necepljeni posamezniki nositi masko, zdaj pa bomo to spremenili, tako da bi morali vsi v šoli nositi masko, kar je zelo podobno kot ob koncu prejšnjega šolskega leta."

Če gremo naprej, je Christ rekel, da bo ADHS prebivalce Arizone napotil na zemljevid CDC za prenos v skupnosti. Dodala je, da bi morali prebivalci pri svojih lokalnih zdravstvenih oddelkih preveriti več informacij o prenosu COVID-19 v svojih skupnostih.

Obvestila o COVID-19 v Arizoni: Število hospitalizacij zaradi koronavirusa je najvišje od začetka marca

»Najboljša preventivna metoda, ki jo trenutno imamo, je popolno cepljenje. Poenostavili smo in cepivo je brezplačno,« je dejal Christ. »V Arizoni je zelo dostopen, vemo, da je zelo učinkovit pri preprečevanju hospitalizacij in smrti. In spodbujamo vse, ki še niso popolnoma cepljeni, da se čim prej popolnoma cepijo.”

Oddelek za javno zdravje okrožja Maricopa je zavrnil prošnjo za razgovor.

Po podatkih ameriških centrov za nadzor in preprečevanje bolezni se je Arizona v ponedeljek uvrstila na sedmo najvišje mesto med zveznimi državami in ozemlji ZDA po sedemdnevni stopnji novih primerov covida-19, za Missourijem, Arkansasom, Florido, Louisiano, Deviškimi otoki in Nevado. .

V zadnjih treh tednih se je delež različice delta, ki je bila prvič odkrita v Indiji in je znana tudi kot B.1.617.2, povečal s približno 30 % na približno 50 % vseh sekvenciranih primerov COVID-19 v Arizoni, Engelthaler. rekel. V ZDA je delta prevladujoča različica COVID-19, kažejo podatki CDC.

"Če podrobneje pogledamo naše podatke, lahko vidimo, da je v zadnjih treh tednih videti, kot da je verjetno med 50 % in 60 %, kar se ujema s tem, kje CDC napoveduje tudi za trenutno zaporedje po državi," je rekel Engelthaler. "To nam resnično daje pogled na to, kako se je virus razvil in kaj se najuspešneje prenaša."

Različica delta virusa SARS-CoV-2, ki povzroča COVID-19, je bila odkrita po vsej Arizoni, vendar predvsem v okrožjih Maricopa, Pinal in Pima, kjer živi večina ljudi in kjer se pojavlja večina primerov COVID-19, je dejal Engelthaler.

CDC in laboratoriji v Arizoni, ki izvajajo sekvenciranje genoma pozitivnih vzorcev COVID-19, so odkrili tudi primere različice delta v okrožjih Yuma, Cochise, Coconino, Mohave in Navajo, poročajo uradniki TGen, ki vzdržuje nadzorno ploščo različice COVID-19. .

"V danem trenutku je približno 10 % do 13 % primerov sekvenciranih, tako da dobimo res dober pogled. In res dobimo sekvencirane podatke iz cele države," je dejal Engelthaler. "Predvidevam, da je v Arizoni nekaj tisoč, morda več tisoč primerov delta total."

Hiter prenos različice delta je ustvaril tisto, kar je direktorica CDC dr. Rochelle Walensky nedavno imenovala "pandemija necepljenih".

"Zelo jasno je, da so resni primeri, tisti, ki postanejo hospitalizirani ali še huje, smrt – tisti, ki niso cepljeni," je dejal Engelthaler.

"Več kot 99 % hospitaliziranih primerov so ljudje, ki niso bili cepljeni, zato je direktor CDC dal to pripombo. Mislim, da je to ustrezna pripomba in samo pomeni, da zaskrbljenost ni med ljudmi, ki so cepljeni."

Med torkovim zaslišanjem odbora ameriškega senata za zdravje, izobraževanje, delo in pokojnine je Walensky dejal, da je razširjenost različice delta v ZDA narasla in predstavlja približno 83 % zaporednih primerov.

"To je dramatično povečanje s 50 % v tednu od 3. julija. V nekaterih delih države je odstotek še višji, zlasti na območjih z nizko stopnjo cepljenja," je dejala.

"Vsaka smrt je tragična in še bolj srce parajoča, če vemo, da bi večino teh smrti lahko preprečili s preprostim, varnim in dostopnim cepivom."

Država: Večina novih primerov COVID-19 v Arizoni je pri necepljenih ljudeh

Približno 95 % primerov COVID-19 v Arizoni v maju in 92 % prijavljenih primerov v juniju je bilo med ljudmi, ki niso bili v celoti cepljeni, poroča državni zdravstveni oddelek. Približno 99 % smrti zaradi COVID-19 v Arizoni leta 2021 je bilo med ljudmi, ki niso bili popolnoma cepljeni.

Bolnišnice v Arizoni poročajo o povečanem številu bolnikov s covidom-19, narašča pa tudi število primerov. Trenutno so zaskrbljeni ljudje, ki nimajo imunosti, bodisi zato, ker se niso cepili ali pa niso imeli predhodne okužbe.

"Povsod, kjer se pojavi, postane prevladujoč sev," je dejal Engelthaler o različici delta. "Samo tekmuje z drugimi vrstami."

Nekateri tako imenovani "prebojni" primeri COVID-19 se pojavljajo pri ljudeh, ki so popolnoma cepljeni, vendar so redki. Zvezni, državni in okrožni zdravstveni uradniki pravijo, da je cepivo proti covidu-19 najboljši način za preprečevanje prenosa različice delta, ki povzroča valove hospitalizacij v žepih države, kjer je stopnja cepljenja nizka.

Državni zdravstveni uradniki so prejšnji teden povedali, da je Arizona zabeležila več kot 3500 prebojnih primerov od več kot 3,2 milijona popolnoma cepljenih ljudi. Osemindvajset jih je umrlo.

Obstaja nekaj razprav o tem, ali zaradi različice delta ljudje postanejo bolj bolni. Engelthaler je dejal, da iz dokazov, ki jih je videl, ni videti, da delta povzroča hujšo bolezen kot kateri koli drug sev COVID-19.

»Učinkovitejši je le pri iskanju naslednje dovzetne osebe. Zato opažamo, da število primerov narašča. Ne skokovito naraščajo, ampak se povečujejo, in to zato, ker je to najučinkovitejši sev tega virusa in je kot voda. razpoke," je dejal Engelthaler.

V intervjuju, objavljenem na spletni strani Harvardske šole za javno zdravje TH Chan , je Harvardski izredni profesor epidemiologije William Hanage dejal, da je različica delta približno 60 % bolj prenosljiva kot prej prevladujoča različica alfa, ki izvira iz Združenega kraljestva in je znan tudi kot B.1.1.7.