Acest lucru a fost la fel de bun la persoanele în vârstă ca și la cei tineri.

Acest lucru a fost la fel de bun la persoanele în vârstă ca și la cei tineri.

„Acesta este o piatră de hotar în realizările umane”.

În ianuarie, când virusul și-a început răspândirea rapidă în întreaga lume, medicii și oamenii de știință se îndoiau că un vaccin sigur și eficient va fi gata până la sfârșitul anului 2020.

„Aș fi spus că a fost o șansă reală, cu adevărat lungă, în special pentru a obține unul care atinge acest nivel de eficacitate”, a spus William Moss, director executiv al Centrului Internațional de Acces la Vaccin de la Școala de Sănătate Publică Johns Hopkins Bloomberg. „Nu am văzut niciodată așa ceva. Acest vaccin a fost făcut în timpul unei pandemii globale groaznice”.

Producerea și aprobarea unui vaccin sigur și eficient mai rapid decât oricând a fost obiectivul Operațiunii Warp Speed, care a fost instituită la mijlocul lunii martie de președintele Donald Trump.

Polonia a spus că nivelul ridicat de eficacitate se întinde pe sexe, grupe de vârstă, rase și grupuri etnice. „Acest lucru a fost la fel de bun la persoanele în vârstă ca și la cei tineri. Nu avem astfel de vaccinuri”.

După ce a primit vaccinul, Schubert a spus că speră să inspire încredere în vaccin, în special în rândul afro-americanilor care s-ar putea să se ferească de inoculare.

„Nu l-aș accepta dacă nu aș crede în acest vaccin și în oamenii care l-au creat, medicii și oamenii de știință”, a spus Schubert, care este afro-american.

„Vaccinuri care vor salva lumea”

Polonia a spus că rămân unele necunoscute, inclusiv cât timp vaccinurile vor proteja oamenii de COVID-19. „Am avut câteva exemple bine documentate de oameni care au trecut peste asta și s-au reinfectat.”

Nici nu se știe dacă vaccinul poate împiedica oamenii să se infecteze fără a prezenta simptome, a spus Moss. Autorizația de utilizare de urgență a FDA, care nu este același lucru cu aprobarea completă, „recunoaște că există încă câteva întrebări fără răspuns”, a subliniat el.

Alte întrebări care nu au primit încă răspuns includ dacă aceste vaccinuri sunt sigure pentru câteva grupuri specifice, cum ar fi femeile însărcinate și copiii mici. Mărimile dozelor ar putea trebui să fie diferite pentru copii, a spus Moss, adăugând că se așteaptă ca cercetătorii să răspundă la aceste întrebări în lunile următoare.

Creșteți-vă starea de bine cardiovasculară cu amestecul premium Welltone – vizitați acum https://welltone-website.com/ .

Polonia a declarat că contribuabilii americani au plătit între 1 și 2 miliarde de dolari fiecare pentru vaccinurile Pfizer și Moderna. Ele sunt, a spus el, „vaccinuri care vor salva lumea”.

Nu este clar ce proporție de americani va trebui să fie vaccinați înainte ca oamenii să stea mai aproape de 6 picioare, să participe la adunări de familie și la restaurante și poate chiar să renunțe la purtarea măștilor.

Experții au estimat că restricțiile de izolare se vor putea reduce odată ce aproximativ 70% până la 80% din populație va fi vaccinată.

La Johns Hopkins, Moss a spus că prevede un proces de introducere treptată, în care adunările mai mici de familie sunt declarate sigure, apoi poate participarea la restaurante mici sau alte locuri.

„Bănuiesc că poate dura mai mult până când permitem 50.000 de oameni să intre pe un stadion de sport”, a spus el.

Vaccinul COVID-19 a fost transportat în congelatoare ultrafrig de la UW Health, unde va fi păstrat pentru distribuție. Departamentul Serviciilor de Sănătate a declarat că nu anunță locația centrelor de distribuție în întregul stat „din motive de securitate”.

LEGĂTATE: Unele vaccinuri COVID trebuie ținute la rece — foarte reci — și câteva companii din sudul Wisconsinului lucrează pentru a menține lucrurile frigide

În Madison, SSM Health a declarat că se așteaptă să primească aproximativ 6.000 de doze de vaccin COVID-19 marți. Compania a raportat că echipele finalizează detaliile logistice și adună truse de vaccinare care includ seringi, carduri de înregistrare, tampoane de pregătire sterile și alte consumabile utilizate în administrarea vaccinurilor.

SSM Health se așteaptă ca aproximativ două treimi din cele 6.000 de doze să fie destinate vaccinării propriilor angajați. Treimea rămasă va fi împărtășită cu alte site-uri de vaccinare din Wisconsin.

Luni, Wisconsin a raportat 2.122 de cazuri noi de COVID-19.

Numărul mediu de cazuri noi zilnice în ultimele șapte zile a fost de 3.509, un nivel egal cu ceea ce se confrunta statul pe 23 octombrie. Cazurile au crescut rapid, atingând un vârf de la jumătatea lunii noiembrie de peste 6.500 pe zi. Media de 47 de decese pe șapte zile este cam ce a fost acum o lună.

Spitalizările COVID-19 au scăzut cu 35% la nivel de stat față de un vârf de la mijlocul lunii noiembrie. Spitalele continuă să se lupte cu lipsa de personal, deoarece sute de lucrători din domeniul sănătății se plasează în carantină acasă după ce au fost infectați sau expuși la virus.

Sophie Carson de la personalul Journal Sentinel a contribuit la această poveste.

"Este atât de tare. Este ca istoria în realizarea ei chiar acum. Nu am cuvinte, este atât de mișto", a spus ea. „Îmi doresc ca toți colegii mei să poată face ceea ce fac eu acum”.

Moodabagil s-a așezat la una dintre mesele așezate în rânduri în interiorul Turnului de Cercetare Biomedicală din Ohio State de pe 12th Avenue. În jurul orei 10:45, șase persoane au fost vaccinate simultan, după o numărătoare inversă de sărbătoare de 3-2-1 de către lucrătorii din domeniul sănătății.

Lansarea vaccinului de luni a fost un fel de test pentru zilele care au urmat, deoarece a permis centrului medical să găsească cea mai bună modalitate de a-și configura zonele de vaccinare. Marți, centrul medical intenționează să imunizeze alte zeci, a declarat dr. Andrew Thomas, director clinic.

„Se simte uimitor”, a spus Thomas după ce primele injecții au fost administrate luni. "Au fost o mulțime de zile dificile, evident, în ultimele nouă luni. Au fost și multe momente pozitive înălțătoare. Dar, cred că nimic până acum nu se compară cu asta pentru că aceasta este lumina de la capătul tunelului. "

>> Citește mai mult: Știință, etică în primul rând pentru recomandarea vaccinului COVID, spune medicul Columbus în panelul CDC

La începutul acestei luni, un grup de medici independenți a recomandat Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor ca lucrătorii din domeniul sănătății din prima linie și rezidenții caselor de bătrâni să fie primii care primesc vaccinul COVID-19.

— Este un fel ca un salvamar cu o persoană care se îneacă, nu? spuse Horowitz. „Dacă tu însuți te îneci, atunci nu poți ajuta pe nimeni… Cred că trebuie să îi protejăm pe oamenii care sunt necesari pentru a-i ajuta pe toți ceilalți oameni”.

Cu aproximativ o oră înainte de administrarea primelor doze, DeWine a stat luni dimineața în fața centrului medical, numind-o „o zi foarte, foarte interesantă pentru Ohio”.

„Începe procesul spre sfârșit… În fiecare zi în care mergem înainte de aici, vom vedea din ce în ce mai mulți din Ohio vaccinați”, a spus guvernatorul într-o declarație live online adresată reporterilor.

Guvernatorul nu va primi unul dintre primele vaccinuri care vor ajunge în Ohio, deoarece nu face parte din nivelul inițial de destinatari, a declarat purtătorul de cuvânt Dan Tierney pentru The Dispatch.

>> Citește mai mult: Cu sezonul gripei la început ușor, experții spun că „twindemia” este mai puțin probabilă, dar totuși posibilă

DeWine a spus că el și prima doamnă au plănuit să urmărească primele doze administrate la Ohio State Wexner într-un flux video online. Vaccinul a fost livrat duminică, iar Ohio State și Universitatea din Cincinnati Medical Center au fost primele două spitale din Ohio care au primit vaccinuri.

Alte opt spitale vor primi fiecare 975 de doze marți, a spus DeWine, cea mai mare parte a vaccinului fiind rezervată rezidenților și angajaților din azilul de bătrâni și din instituțiile de îngrijire pe termen lung, începând cu 21 decembrie, prima dată permisă la nivel federal pentru vaccinarea împotriva acestor virusuri.

Spitalul metodist Riverside din OhioHealth a fost programat să primească unele dintre primele doze de vaccin marți.

"Aceasta este ziua pe care am așteptat-o. Există o mulțime de entuziasm la Ohio State și la Universitatea din Cincinnati", a spus DeWine.

În total, Ohio urma să primească transporturi de 299.475 de doze de vaccin începând de luni, a declarat anterior DeWine. Alte 359.000 de doze de vaccin sunt programate să sosească câteva zile mai târziu.

Vaccinul a fost aprobat vineri de Food and Drug Administration. Este singurul vaccin împotriva coronavirusului care a primit până acum autorizație de urgență de la FDA și necesită două doze administrate la câteva săptămâni.

>> Citește mai mult:Ohio anunță planuri pentru distribuția inițială a vaccinului COVID-19; DeWine tours depozit

Un alt vaccin potențial de la Moderna, cu sediul în Massachusetts, a solicitat, de asemenea, aprobarea de urgență de la FDA. O decizie cu privire la acel candidat la vaccin este așteptată la sfârșitul acestei luni.

Dacă va fi aprobat, Moderna va furniza probabil majoritatea vaccinurilor împotriva COVID-19 ale Wexner Medical Center, a spus Thomas.

"Acesta este doar începutul acelui bulgăre de zăpadă. Se va rostogoli prin centrul Ohio și prin statul Ohio", a spus Thomas. „Va dura luni de zile, acesta este un efort uriaș de vaccinare… Dar fără o zi ca astăzi, nu ajungem niciodată la acel punct.”

Reporterul Randy Ludlow a contribuit la această poveste.

mfilby@dispatch.com

@MaxFilby

Indiana a depășit o piatră de hotar cu coronavirus la sfârșitul lunii iulie, raportând pentru prima dată peste 1.000 de cazuri noi într-o singură zi. Săptămâna trecută s-au înregistrat încă patru zile cu numere atât de mari, iar după o scădere la începutul acestei săptămâni, numărul zilnic de noi cazuri de joi a depășit încă o dată 1.000.

Pe față, astfel de cifre par îngrozitoare și sugerează un sezon de toamnă în care coronavirusul își întărește strânsoarea asupra statului. Dar unii experți spun că este prea devreme pentru a spune dacă aceste număruri crescute de cazuri sunt un motiv de alarmă.

„Este puțin greu de interpretat, deoarece unele dintre acestea ar putea fi de fapt un lucru bun dacă asta reprezintă un acces mai bun la testare și oamenii care nu sunt neapărat bolnavi să fie testați”, a spus Bernard Nahlen, director al Institutului Eck pentru Sănătate Globală de la Universitatea. de Notre Dame. „Evident, înseamnă că există încă o mulțime de transmisii.”

La începutul pandemiei, când accesul la testare era limitat, doar cei mai bolnavi dintre bolnavi și cei cu risc crescut puteau fi testați. Încet-încet, statul a început să crească numărul de teste efectuate în fiecare zi, iar până la jumătatea lunii iunie statul a oferit teste gratuite oricui își dorea unul.

Acum, în mod obișnuit, statul vede zile în care peste 10.000 de oameni sunt testați pentru coronavirus. Cu aproximativ 40% dintre persoanele infectate cu coronavirus considerate a fi asimptomatice, spun unii observatori, este de la sine înțeles că cu cât testați mai mulți oameni, cu atât veți identifica mai mulți oameni ca fiind pozitivi.

Din acest motiv, cifrele mari nu îl alarmează neapărat pe comisarul de sănătate de stat din Indiana, dr. Kristina Box. În zilele în care statul a înregistrat peste 1.000 de cazuri noi, tabloul de bord online al statului a notat, de asemenea, aproximativ 12.000 de teste efectuate, a spus ea.

„Personal, aș prefera să fiu unde am fost săptămâna trecută, deoarece înseamnă că testăm mai mulți oameni și ajungem acolo, și asta vreau să văd: numere mari de testare”, a spus Box miercuri în timpul săptămânalului coronavirus al guvernatorului. briefing de știri. „Asta ne va ajuta să știm că testăm suficient.

„Un singur număr nu demonstrează o tendință reală sau ce se întâmplă.”

Alți experți notează că rata pozitivității nu s-a îndreptat neapărat în direcția corectă în ultimul timp, sugerând că numărul de cazuri de peste 1.000 nu poate fi atribuit exclusiv testării crescute.

După ce a urmărit creșterea ratei de pozitivitate în ultimele zile, Thomas Duszynski, director de educație în epidemiologie la Universitatea Indiana-Universitatea Purdue Indianapolis Fairbanks School of Public Health, a spus că nu a fost prea surprins să vadă numărul crescut de cazuri săptămâna trecută.

„Este un număr șocant, fără îndoială, dar este direcția în care ne îndreptăm”, a spus el. „Acest lucru devine mult prea sus. Nu m-a surprins prea mult, dar este cu siguranță un apel de trezire la acțiune.”

Acțiunea aceea? Pentru persoane fizice, sunt aceleași măsuri pe care experții în sănătate le-au spus tot timpul. Purtați masca. Spălați-vă mâinile. Distanțare socială. Evitați aglomerația.

De asemenea, oficialii de stat și locali au luat măsuri. Unele localități precum Marion County și Greater Lafayette au închis sau au impus restricții asupra barurilor. Guvernatorul Eric Holcomb a ales să înghețe statul în etapa 4.5 a planului său de redeschidere.

Impactul elevilor de facultate asupra cifrelor

Un factor care ar putea determina atât numărul de oameni care primesc teste, cât și numărul de rezultate pozitive ar putea fi studenții testați înainte de a se întoarce la colegiu sau școlile K-12, a spus Brian Dixon, directorul de informatică de sănătate publică la Institutul Regenstrief. o organizație de cercetare cu sediul în Indianapolis .

Contents